турско кафе Mehmet Efendi
 

"Не верувај на она, кое вели талогот од испиено кафе, но не се лишувај од можноста да прочиташ иднината колку можеш."

Уметноста да читаш иднината на кафе е толку старо колку и самото кафе. Турското кафе и предвидување на иднината се неразделни и се дел од задоволството и повикот, приложени кафето. Ориентален кафе е единственото, кое овозможува да се врши таа уметност. На крај на 17-ти век во Европа, овој ритуал се шири и станува многу модерен во Париз, пред да се прошири во Австрија, Унгарија и Германија. Откако испиете кафето, чашата се обраќа во чинијата. Човекот кој сака да ја види својата иднина во чашата, вели: "Што и да е, сакам да видам мојата иднина и ги прифаќам сите предвидувања". Подобро е да се остави чашата да се олади и врачка изучува фигурите и зборовите, образувани во талогот. Целта е главно да се викаат добри вести и да се покажува позитивно однос кон иднината. Формите и мотивите, оставени од мотивите во чашата и чинијата, имаат различни симболични значења ....

Научете како да разградувате карактери во талог од кафе

Пред се, добро е дека талогот од кафе да е расклатен лично од човекот кој ја испи и лично да се обрне чашата, ставија чинијата врз неа. Некои луѓе велат желби, допирајќи го дното на чашата со прст. Потоа чашата е повторно свртена, подготвена да биде прочитана од човекот, читав иднината во наносите. Обичај е дека гледач во кафе да искажува формулата: "Нека иднината да биде во согласност со твоите желби" пред да започне гатањето на оставете траги во талог од кафе. Останатото зависи од тоа што се гледа таму и сугестија на едните и другите. Најважните знаци, откриени во кафето, се дека секогаш има добри вести.
 

Овој знак кои се појавија во наносите ви навестува блага и предмети. Две дебели линии предвидуваат патување по море или службено патување некаде каде што има пат по море. Празен триаголник ве известува дека ќе добиете подарок. Ова исто така може да биде знак за парична сума, која ќе добиете без многу напор.
           
Црни точки групирани во наносите се знак за пари. Тоа значи дека ќе добијат пари овие денови. Панделка - предвидува среќно настан. Тоа може да биде знак за ангажман, а исто така може да се смета како предлог за брак. Цртеж на круна е знак за успех. Таа е доказ за напорна работа и успех на крајот.
           
Цртеж на ѕвезда предвидува првенствено кратко или долго патување. Ова исто така може да значи инвестиција. Три точки соопштуваат почетокот на едно ново пријателство. Ако точките се многу блиску, ќе треба малку трпение. Круг значи дека вашата судбина е отворена. Тоа е доказ за проекти за свадба или подобрување на професионалното ви положба.
           
Празен правоаголник е знак за среќен брак или почеток на среќни денови во семејството. Знакот, кој личи на лопатка, е знак дека административните ви или судски трансакции ќе завршат во ваша полза. Една права линија ви предвидува патување и среќно враќање.
           
Цртеж на палма со урми значи секогаш многу убави празници. Тоа значи дека ќе ги видите новите земји и ќе сретнете нови луѓе. Цртеж на клуч значи дека ќе се преместите, но тоа исто така значи дека ќе освои срцата на некого. Ако има лисја, добро е да се молчи. Лист - значи вести од стар пријател или пријателка. Ова исто така може да значи убава средба.
           
Окото може да изразува две работи: прво, дека тоа е знак за постоење на човек, кој ви завидува. Второто дека има човек кој ви ги гони од интерес. Цртеж на зашло сонце може да значи дека вашите најголеми желби ќе бидат реализирани одеднаш во еден неочекуван момент. Точките создаваат ѓердан ве потсетуваат дека треба да положите големи напори за да заработите срцето на некого. Ќе треба да направите жртви.
           
Знак, кој личи на Y, покажува дека ќе се судрите со пријател (ка) во неочекуван момент. Цртеж на торба значи дека ќе добиете пари. Но ќе мора да внимавате да не ги потрошите. Пеперутка е знак за конфузно пријателство, таа ве потсетам дека треба да реагирате како заврши. Внимание!
           
Три точки во триаголник покажуваат дека еден од вашите пријатели ќе ви побара помош. Не го игнорирајте. Помогнете му. Цртеж на уво или кука ве потсетам дека не треба да верувате на секое ветување. Внимавајте! Ако верувате на сите, ризикувате да имате конечно. Точки, кои личат на грст песок, се знак дека ќе потрошите пари. Бидете внимателни!
           
ЗВОНЧЕ Звонче значи дека ќе добиете добра вест. МАСА Масата значи обединување. Ќе учествувате во собрание, што ќе реши грижата ви. ГЛАВА НА ЛАВ Глава на лав значи дека желбите ќе се исполнат наскоро. Ако видите целиот лав, тоа значи дека успехот ќе продолжи и ќе бидете признати од Вашите пријатели.
           
КУЛА Кула значи дека има луѓе кои го следат она што го правите и сакаат да ви го имитираат. Внимавајте да не зборувате пред сите за трансакциите си. ПТИЦА Птица тоа е судбината. Ќе добиете пари или добра од неочекувано место или подарок од еден од Вашите пријатели. КРУША Крушата е знак дека вашите проблеми наскоро ќе завршат.
           
ПЕНТАГРАМ Пентаграм значи дека шансите за успех се големи, во она што превземате, но треба добро да размислите пред да одлучите. ЗАШЛО СОНЦЕ Зашло сонце значи реализација на зделка. Ако имате намера да започнете трансакција, тоа сигурно ќе се случи. КАМБАНА Камбана значи добри вести од ваши далечни пријатели или од администрацијата .
           
ЦВЕТ Цвет значи дека едно од вашите желби ќе биде исполнето. Ако вие сте вработен, ќе добиете унапредување. ЛУЃЕ Луѓе кои се држат за раце, значи договор. Наскоро ќе склучите договор со некои луѓе за работа која ќе ви биде многу корисна. КУЌА Куќа претставува огниште. Тоа значи дека ќе влезете во ново живеалиште или ќе се движите.
           
СИДРО Сидро значи пренесување на добра вест и на успех. Направете брзо вашите проекти. Сидро исто така значи и патување. ДРВО Дрво значи дека парите кои сте инвестирале во зделка, предводени од вас или на кој имате верувања, ќе ви донесе добра заработувачка, но треба да сте трпеливи. КИТ Кит значи успех. Овој /оваа/, кој што чекате, ќе дојде и ќе ви донесе среќа.
           
БЕБЕ Бебе значи утеха. Ако сте тажен, ќе бидете смирени и утешени.        
           

 

 
турско кафе